Шефът на Съдийската комисия Костадин Костадинов призна, че Локомотив (Пловдив) е бил порязан при гостуването на Лудогорец (Разград) (0:0). Както е известно, реферът от Шумен Станислав Тодоров не зачете редовен гол на Здравко Лазаров в 65-ата минута, след като получи сигнал за засада от асистента си Александър Атанасов.

"Съдията сгреши и по този начин бе повлияно на крайния резултат. От няколко години в съдийството има правило "изчакай и виж". Ако то бе спазено, голът на Здравко Лазаров трябваше да бъде признат", заяви шефът на реферите ни.

Костадинов коментира и ситуацията във вчерашното столично дерби "Левски" - Славия (1:0), когато в 67-ата минута Галин Иванов падна в наказателното поле поле на "сините" и изяви претенции за дузпа.

"Мисля, че Ивайло Стоянов пропусна да покаже жълт картон на Галин, който симулира при това положене", каза пред "Канал 3" Костадинов.

Шефът на реферите защити Александър Костадинов за решението му да не отсъди дузпа в полза на Локомотив (Сф) срещу ЦСКА при единоборството между Преслав Йорданов и Костадин Стоянов в наказателното поле на "червените". "Ситуацията е такава, че съдията има право да прецени дали да отсъди дузпа или не. Заставаме изцяло зад неговото решение. Защото положението е сложно - може да се отсъди дузпа, но може и да не се отсъди", обясни Коце Костадинов. /БЛИЦ