Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Председателят на съдийската комисия Костадин Костадинов коментира действията на част от реферите в последните мачове. Шефът призна за грешка на Ивайло Стоянов на мача Черноморец – Литекс (1:1), за което реферът вече беше наказан.

“Изключително ясна ситуация, наказателен удар и червен картон. Влизането на вратаря е и с двата крака. Ако не беше отскочил Георги Миланов, щеше да има тежки последствия. Не знам какво го е подвело, за да не отсъди правилно. Това е нещо, което не отсъди и явно не видя. Преди 2 седмици имах разговор с него след мача Локомотив (Пловдив) – Славия, тогава не отсъди очевадна дузпа и не даде червен картон за Локо Пловдив. Ситуацията беше в последните минути и не повлия на резултата. Мислех си, че това му е издънката и очаквах да изсвири дербито между Черноморец и Литекс. За най-голямо съжаление не се справи. Той е човек, който има качества, през последните 2 години му дадохме важни мачове, дори и финал за Купата. Има време до следващия сезон, със сигурност приключи настоящия. Бяхме го записали като резервен съдия на финала за купата, ще го сменим”, коментира Костадин Костадинов пред Канал 3.

“Не съм разговарял с Наско Узунов специално за финала за Купата на България. Не е нормално да имаш претенции към рефер (б.р. – Станислав Тодоров), който с нищо не е ощетил Локомотив през тези 2 години. Дори и да се върна на онзи прословут мач през есента в Каварна. Имаше грешка и аз съм я казал, но тя беше на асистент съдията, но не може да виним Станислав. Тогава помощникът нямаше наряд осем или девет двубоя в “А” група. Дори бих казал, че Станислав Тодоров е свирил два-три мача през сезона, в които е отсъдил в полза на Локомотив. Реакцията им обаче е нормална, може би е психо-атака. Нормално ли е това, което ми говорите, да сменя Станислав Тодоров с Таско Тасков, както от Пловдив предлагат. Все едно аз да наредя на г-н Джеймс (б.р. – има предвид Емил Велев) състава. Слагаме най-добрия съдия на финала, имаме доверие в Станислав”, допълни Костадинов.

“Таско Тасков се справи в Пловдив на мача Локомотив – “Левски” (3:2). Има една дискусионна ситуация, която е негово право да реши как да отсъди. В края на първото полувреме е много тънък момент, има остро подаване и не се вижда дали топката удря ръката или ръката спира топката. Ако спреш камерата, се вижда, че ръката отскача след удара на топката, но в крайна сметка е дискусионно. Заставаме зад решението му. Второто положение отсъди правилно, наказателен удар и жълт картон”, каза още шефът на съдиите.

“За Стоичков още миналата седмица казах, че няма да коментирам повече ситуацията. Аз не съм се уредил за шеф на съдийската комисия, не се притеснявам. Имам чувството, че си вършим работата добре и правим неща, които дори УЕФА одобрява. Не се съобразяваме с никой и може би това не се харесва на много хора. Начинът, по който върви първенството, мачовете са интересни, не се знае разпределението на евроместата, изпадащите. За това принос имат и съдиите. Единствено си позволяваме да натискаме съдиите, за да свирят по правилата и да не се съобразяваме с никого. Не искам да коментирам Венци Живков от ЦСКА, дори не го познавам, но в случая е въпрос на възпитание. В края на първенството се намираме, нормално е да има напрежение, но нека всичко остане в границите на нормалното. Рано или късно и на Антон Генов ще му дойде времето. Ако ние сме проблемът, значи няма проблем”, завърши Костадин Костадинов./БЛИЦ