Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов излезе с отворено писмо до всички армейци. Шефът на “червените” покани привържениците на среща, на която да бъде обсъден пътя към обединение на фенската маса, както и да бъдат обсъдени проблемите в клуба.

Ето какво се казва в писмото:

Скъпи армейци,

За съжаление и не по наша вина (въпреки че всеки цесекар сигурно чувства частица отговорност) червената общност беше разделена през лятото на 2016 година. Целта на това обръщение не е да се връщаме отново и отново кой какво направи, не направи или можеше да направи. Всеки намери своя път. Както аз, така и клубът ни уважаваме правото на избор на всеки човек.

Доста хора прегърнаха идеята на ЦСКА 1948, както беше регистриран отборът ни при основаването през 2016 година. Мнозина останаха отстрани, за да изчакат как ще се развием. Други желаеха веднага битки с вечния съперник и „А група“.

Има и сериозна група цесекари, които симпатизират и на нашия отбор, и на този, играещ на „Армията“.

Не малка част пък харесаха замисъла, но по някакъв начин не и изпълнението на идеята ни. И спряха да идват на наши мачове. Специално за тях - никога не сме бягали от отговорност, нито сме се оправдавали с грешките, които бяха допуснати в началото. Защото такива допуснахме и ние като ръководство. Искаме да ви уверим, че грешките не са били нарочни, вероятно са част от растежа. Наясно сме също, ще продължим да бъркаме, но от всяка стъпка накриво се стараем да извличаме поуката, да ставаме по-добри и по-добри.

Като цесекар ми е болно, че не може да намерим отново нещо истинско, обединително. Трябва да има такова извън титлите, успехите и победите над Левски, които желаем дори повече от преди!

Намерихме начин да бъдем обединени, когато ЦСКА беше разкъсван от какви ли не войни,  когато се управляваше очевидно против всякакви норми и правила. Когато го водеха към бездната, когато дори използваха мутренски прийоми да объркат и разделят публиката.

Аз лично искам да подам ръка на всеки армеец, който смята, че може да бъдем отново ЕДНО. Искам да го поканя, да си кажем всичко в очите – какво му хареса, какво не, какво го привлече в идеята за чист клуб или какво го отблъсна.

10, 50 или 100 глави мислят по-добре от една. Не се знае откъде може да се намери решение на най-трудния въпрос  - какво може да ни обедини отново в името на ЦСКА!
Готов съм да чуя всяка идея, всяка препоръка, без да се сърдя, дори когато стане по-горещо. Защото истината понякога боли.

Готов съм на всичко в името на ЦСКА!

Нашите принципи винаги сме ги следвали, защото считаме, че така трябва да постъпва един истински армеец! Да играем честно, да следваме правилата, да бъдем за пример и да сме коректни в нашите отношения с всеки. Никога не бих позволил да влизаме в уговорки с наш съперник, трети отбор, съдии или чужди състезатели, камо ли с вечния съперник.

Затова ви каня на една голяма среща – да се съберем като в добрите стари времена, да си поговорим. Да изчистим всичко, което ни разделя! Да поговорим за бъдещето, защото съм сигурен, че предстоят нови славни дни на ЦСКА. Дали ще е в някой ресторант, зала, в кино „Влайкова“, няма значение.  Определяме дата и се виждаме! Повярвайте, лично аз, ръководството на клуба, нашите членове искаме само едно – нов силен ЦСКА!