Шефът на Янтра 1919 (Габрово) Николай Мънчев нарече "предатели" футболистите, които се оттеглиха от клуба заради финансовата криза. Вчера тимът трябваше да гостува на Балкан (Белоградчик) в мач от 17-ия кръг на Северозападната "В" група. Юношите обаче също отказаха да играят и срещата не се състоя.

"Аз смятам тези хора за предатели", каза председателят на Управителния съвет на Сдружение с общественополезна дейност "Футболен клуб - Янтра 1919" Николай Мънчев пред камерата на sport-gabrovo.com.

Спортният сайт на Габрово даде възможност на президента на футболния клуб да представи и своята гледна точка по казуса с напусналите футболисти. Както вече стана ясно 12 играчи решиха, че спират да се състезават с екипа на Янтра, заради липсата на нормално отношение към тях и драстично намалените средства за втория дял от шампионата в Северозападната "В" група.

"Вратата към отбора не е затворена, но до определен момент", каза още Мънчев.

Юношите пък отказаха да играят в Белоградчик в знак на солидарност с по-големите, а и защото според тях все още не са готови да носят голямата отговорност сами.