Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Пернишкият бизнесмен Първан Първанов може да поеме издръжката на Миньор (Перник), пише “Тема Спорт”. Досегашният благодетел на “жълто-черните” Никифор Вангелов ще се отдръпне от финансирането ан клуба за новия сезон. Ясен знак за случващото се бе и отсъствието му от първата тренировка на тима. Това е причината кметицата Росица Янакиева да се заеме спешно с намирането на нов спонсор на отбора, а шефът генерал Йордан Димитров да иска помощ от премиера Бойко Борисов.

Публична тайна е, че Първан Първанов – Перо е приближен до шефовете на ЦСКА от Титан и е човекът в сянка при “армейците”, който дърпа конците. Бизнесменът, който е бивш президент на Металург (Перник), и в момента е акционер в Миньор, заедно с Община Перник и “Минна компания”.

Лично Росица Янакиева и Никифор Вангелов са го помолили да вземе контрола върху Миньор. “Има такова нещо. Ще помисля”, коментира Първанов. При всички положения през следващото първенство в клуба ще има нова формула за формиране на приходите. Очаква се отборът да бъде подпомаган дейно от общината. В момента се търсят и други спонсори.