Бившият треньор на Пирин Наджи Шенсой призна пред „7 дни спорт“, че ще даде клуба на ФИФА заради неизплатена премия за запазването на елитния статут на „орлетата“ през миналия сезон.

„Пирин се управлява от нечестни хора. Работил съм в шест различни държави и ако ме питата кой е най-големият ми успех, това е последният сезон в Благоевград. Поех тима на 13-о място, без победа, само с 4 точки и едва два вкарани гола. Никой не вярваше, че можем да се спасим. Честно да ви кажа, самият аз се изненадах. Имах клауза в договора, че ако не изпаднем, трябва да получа премия от 20 000 евро. Не ми ги платиха и с моя адвокат ще пуснем жалба до ФИФА. Ръководителите на Пирин излъгаха преди два месеца пред медиите, че ще ми платят всичко, което съм заслужил. Искам цялата спортна общественост в България и Благоевград и най-вече феновете на Пирин да знаят каква е истината. Три месеца ги чакам. В договора ми пише, че до 15 юни трябва да платят. Говорих с изпълнителния директор Венко Попов. Той ми каза, че ще ми платят на части, аз не искам така. Дадох им срок до 15 септември, мина тази дата, не съм получил нищо. Венко спря да ми вдига телефона, дори съобщение не ми праща“, призна Шенсой.

„Основната причина да не подпиша нов договор е, че съм професионален треньор и не позволявам да ми се месят в работата. След мача с Лудогорец, когато загубихме с 1:3, шефът Иво Благов почна да ме кара да пускам сина му. Не може така. Преди аз да дойда, затова, че е играл синът му, Пирин не е имал успех. В колективните спортове е много важна атмосферата в съблекалнята. Футболистите трябва да вярват, че треньорът е справедлив и играят тези, които заслужават. Казах му на Благов, че фланелката не се дава, а се печели. Това не е някакъв подарък, който ти носи Дядо Мраз“, допълни специалистът.

„Няма шанс да се върна в Пирин при това ръководство. Никакъв! Нула! Иначе винаги към готов да работя в Благоевград или някой друг клуб в България. Навсякъде са ме приемали много добре – в Пловдив, в Беласица, в Славия, два пъти в Пирин. Преди седем години играх финал за Купата на България срещу Литекс и феновете затова ме обичат. В Благоевград хората са малко по-особени, а моят характер отговаря на техните изисквания, паснахме си идеално. Не само този треньор, който работи в момента, но и всеки друг след мен много трудно ще го приемат“, завърши Наджи Шенсой.

Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програма на Първа професионална лига