Пристигналият днес в Пловдив нов старши треньор на Локомотив Наджи Шенсой изрази оптимизъм за бъдещето на тима.

"Без съмнение това е една крачка напред в моята кариера. Отчитам това като изключително предизвикателство. Локомотив е голям отбор, който последните години не се намира на заслуженото си място. Първата ни работа ще е да стабилизираме отбора. Трябва да се работи в колектив, а не да се залага на индивидуалности - всички да сме заедно - футболисти, треньори, ръководство. Засега ще се борим да останем в "А" група", каза Шенсой.

"Мразя да използвам думата "Аз", трябва да направим едно голямо "Ние". Това е причината отборът да се намира в това състояние, до сега се е залагало на индивидуалности. Неприятно съм изненадан и от някои слухове, пускани по медиите - че имам някакви проблеми с Ераносян или някой друг. Напротив, за мен ще е огромно удоволствие да работя със специалисти като Едуард Ераносян и Христо Бонев. Те много ще ми помагат. Присъствието на Атанас Узунов също е голямо предимство", добави още пред plovdiv24 Наджи Шенсой.

"Все още не сме изясници целия щаб. Със сигурност помощник ще ми бъде Добри Митов, с когото съм работил преди това в Беласица и Пирин. С Узунов и Бонев ще решим и подробностите - треньори на вратари, доктори и други. Нормално е сега селекцията да е на дневен ред, но не можех да работя по нея, тъй като си уреждах визата. Не мога да кажа конкретни имена, но искам да се направи един хомогенен състав, да има конкуренция по постовете. Ще обсъдим кои са напускащите, кои са с изтичащи договори и т.н. и ще решим какво ще правим", разясни треньорът относно селекцията.

"Нямам никакво съмнение, че отборът ще се спаси. Голям оптимист съм - миналата година Пирин също бе в лошо положение, но се спаси, играхме и финал за Купата на България. Още от догодина съм сигурен, че можем да се борим за евротурнирите. Коко Динев е много амбициозен и с добри идеи. Щом Георги Илиев направи Локомотив шампион, защо и Динев да не успее да вкара тима в евротурнирите? Той вложи много средства във Вихрен, но там не се получи, понеже е малък град и отборът няма футболни традиции, но тук е съвсем друга ситуацията", завърши оптимистично Шенсой. /БЛИЦ