Наджи Шенсой е назначен за треньор на Локомотив (Пловдив), пише E-79.com.. Това станало късно снощи след разговор по телефона на косоваря с новия собственик на пловдивчани Константин Динев. Както самият Шенсой заяви преди дни, постът при "смърфовете" му е бил обещан още преди два месеца, когато той започна да води Вихрен (Сандански).

Съществувал е вариант дори Шенсой да застане начело на гръцкия Докса (Драма), но там сделката по закупуването на отбора от Константин Динев се провали. Заедно в Пловдив с Наджи Шенсой ще замине и неговият помощник Добри Митов, който бе неизменно с него в другите два отбора от Югозапада, в които работи Беласица и Пирин.

Не е ясно кога Шенсой ще започне работа в новия си клуб, тъй като специалистът няма виза и не може да дойде в България. Досега той подготвяше своите документи за издаване на работна виза с отбора на Вихрен (Сандански). Сега треньорът притежател на три паспорта на страни извън ЕС - Косово, Сърбия и Турция, по факс ще трябва да разтрогне договора си със санданчани и по същия начин да подпише нов контракт с Локомотив (Пловдив).

Според Шенсой първата му задача при "смърфовете" ще бъде да задържи отбора в българския елит. От догодина той ще иска да повтори успеха на пловдивския отбор през 2004 година, когато спечели титлата и Суперкупата на страната. За това той ще иска и подкрепата на феновете, които са жадни за успехи и обеща съвсем скоро да ги постигне./БЛИЦ