Треньорът на Локомотив (Пловдив) Наджи Шенсой даде днес пресконференция на Лаута преди шампионатния мач срещу ЦСКА. Двубоят на стадион "Българска армия" е в събота от 16:45 часа. Наставникът си пожела да спечели минимум 7 точки в първите 4 двубоя на "черно-белите" през пролетта. Той допълни, че е оптимист за предстоящия сблъсък с "армейците".

"Обичам една поговорка, която гласи, че ако си закопчаеш правилно първото копче на ризата, оттам нататък всичко ще е наред. Така че се надявам срещу ЦСКА да си закопчеем правилно копчето, защото след това ни чакат още 14 други", заяви Шенсой.

"Знам, че ЦСКА също ще търсят победата, за да не изпуснат битката за първото място. Ще се доказват и на новия си треньор. За тях спечелването на титлата е като оставането в групата за нас", допълни още Наджи Шенсой.

Той призова феновете на отбора към търпение, тъй като в цялата "А" група, воденият от него тим е осъществил най-мащабна селекция и ще е нужно време за сработка между играчите.

"На първите контроли в Анталия някои от играчите си подвикваха на терена "хей", тъй като още не се познаваха. Готови сме на 100% физически и технически, но тактически има върху какво да се работи. Трябва да наблегнем и на социалната адаптация на момчетата", каза още треньорът на "смърфовете".

"За мен не е важно как ще играе съперникът. По-важното е ние да сме отлично подготвени за него. Когато ходим в гората, трябва да имаме пръчка, ако срещнем змия. Ако пък се сблъскаме с мечка, трябва да имаме под ръка пушка. За всеки мач скачаме да победа. Това не означава, че ще излизаме с петима нападатели. Ще съм доволен, ако в следващите четири мача съберем седем точки", обяви Шенсой.

В края на пресконференцията си той изрази съжаление за изваждането на Ботев от групата. /БЛИЦ