Треньорът на Пирин Наджи Шенсой призна, че преди мача с Литекс цяла седмица не е излизал от хотела в търсенето на различни схеми и тактики, с които да победи "оранжевите". Затова за него успехът с 1:0 в Ловеч не е изненада.

"Още след загубата с Миньор започнах да мисля тактики за мача с Литекс. Знам, че си заслужихме комплиментите, но те няма да компенсират загубените три точки срещу Миньор. Все пак не всеки ден се бие Литекс и то насред Ловеч, така че поздравления заслужават всички. Видя се, че когато и футболистите ме слушат, нещата се получават", каза Шенсой.

"Всичко в този мач снощи бе изчислено. Знаеше се точно коя смяна кога да бъде направена, и че Цачев трябва да вкара гол. Имахме късмет и планът се изпълни. Днес съм дал почивка на всички в отбора и утре започваме да се готвим за следващия мач със Славия. И докато за този с Литекс трябваше да влизам в ролята на психолог, за да повдигна самочувствието на играчите, сега ще трябва да правя обратното", коментира още пред e-79 Шенсой.

Спецът добави, че трябва да му се даде по-голям кредит на доверие, за да може да покаже треньорските си умения и Пирин да не бъде отписван от никого. Според него дори отборът от мач на мач ще става по-добър. /БЛИЦ