Треньорът на Пирин Наджи Шенсой се завърна с гръм и трясък в родния футбол. Косоварят за пръв път води „орлетата” от пейката и успя да измъкне равенство срещу Литекс 1:1. Известният с ораторските си способности специалист не изневери на стила си и отвърна по типичния си начин на колегата си. След двубоя Лауренциу Регекампф каза, че Пирин играе антифутбол.

„Той гледа друг мач, душата му иска така. Ако почна мога 3 дни лекция за неговите грешки да изнеса. Той е младо момче, нека не говори за Пирин, а да гледа своя отбор”, каза Шенсой след срещата.

„Искам да поздравя Литекс, много добър отбор, вижда се инвестицията и големите цели. За последните 20 години Литекс много добре представя българския футбол в Европа, продават много футболисти, искам да ги подравя”, допълни треньорът на „орлетата”.

„Това ми е първи официален мач, изиграха още 2 мача с мен, но знаете, бюрокрация. Върнахме за кратко време този пирински дух. Има още 22 мача и не може Пирин да се брои като аутсайдер, като отписан. Пирин не пада 5:0, 6:0 всеки мач. Нещо липсва, загубиха самочувствието си, но успяхме да го върнем за кратко време. Всичко се прави, за да не се позволи Пирин да е аутсайдер. Докато математически има шанс за оцеляване, ще се борим “, каза още Шенсой.

„Много съм доволен от футболистите, особено първото полувреме Литекс нямаха нито едно положение. Второто полувреме беше нормално, Литекс е голям отбор, скамейката им е много силна. Скамейката прави шампион, ако имаш конкуренция. Направихме 2-3 по-чисти положения от Литекс на контра. Има още да работим, но искам да благодаря на футболистите, че дадоха 100% от себе си на терена.“

„Аз съм емоционален, не мога да седя на пейката и да пия кафе. Футболът стана много по-динамичен, доближи се до баскетбола. Това е динамична игра, емоционална. Не може треньорът да седне на пейката и да води отбора“, завърши Шенсой.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016