Официалният сайт на ЦСКА съобщи, че шестима юноши са подписали първите си професионални договори.

Предлагаме ви част от материала:

„Армейци.

шестима от най-талантливите футболисти на Академия ЦСКА подписаха своите първи професионални договори с мъжкия отбор. Това са вратарят Илия Шаламанов и полевите играчи Йоан Бауренски, Християн Петров, Марк-Емилио Папазов, Даниел Иванов и Мартин Смоленски.

Налице е поредното доказателство, че професионализмът и упоритата работа в детско-юношеската школа на клуба вече дават своите резултати. През настоящия сезон като твърд титуляр в първия тим се утвърди друг кадър на Академията - Валентин Антов, който записа мачове и с мъжкия национален отбор на България. В младежката формация на "лъвовете" личат имената на десния бек Иван Турицов и играещите под наем в елита Митко Митков и Тонислав Йорданов, които показаха отлични игри през настоящата кампания и също са продукт на Академията ЦСКА. Играещият под наем в Ботев (Враца) Ангел Лясков бързо се утвърди като неизменен титуляр за врачани и заслужи повиквателна в мъжкия национален тим.

Отборът ни до 19 години стана шампион с цели 8 точки преднина пред втория Левски, а този до 18 години следващия месец ще играе полуфинал за Купата на БФС, като победителят от турнира получава право за участие в младежката Шампионска лига“.