Шестимата национални състезатели на Литекс се завърнаха в Ловеч и проведоха възстановително занимание, а от петък ще се присъединят към тренировките наравно с останалите си съотборниците. Бранителят Николай Бодуров записа пълни 90 минути в контролата с Украйна , загубена с 0:1 от България, докато халфът Георги Миланов игра само през първото полувреме. Неговият брат Илия Миланов остана на резервната скамейка.

Двама от талантите на Литекс пък играха за младежкия национален тим, който направи реми 1:1 в спаринга с Македония в Благоевград. Антон Недялков и Симеон Славчев излязоха като титуляри за българската формация и се представиха на стабилно.ниво. Бранителят бе сменен една минута преди края на мача, докато халфът бе пълни 90 минути на терена и се отчете с няколко хубави паса и един опасен удар към вратата на гостите.

Шестият оранжев национал Армандо Ваюши направи силно включване в състава на Албания, която завърши 0:0 с Камерун в Женева. Офанзивният халф на Литекс се отчете с два опасни пробива по фланга, а в последната минута изпусна да донесе победата за шиптърите срещу тима на Самуел Ето’о и компания.