Българският треньор Димитър Димитров има възможност да подобри значително финансовото си състояние. Арабски милиардер е обещал да брои 1 милион долара, ако Херо спаси местния Ал-Кадисия от изпадане. В следващите няколко дни воденият от българския наставник тим играе плейоф за оставане в елита на Саудитска Арабия срещу Ал Раед. Двата отбора завършиха на 10-о и 11-о място в местното първенство, като само един от тях ще играе на най-високо ниво и през следващия сезон.

Херо постигна три поредни победи начело на Ал Кадисия и това вдъхна увереност на ръководството, че може да запази мястото си в елита. Договорът на бившия национален селекционер е до края на сезона и ще бъде подновен автоматично с още 1 година, ако изпълни задачата си и спаси отбора.

Собственикът на клуба Шейх Абдула бил Ал-Фахад Хаза Субайе е обявил премията за треньора и отделни бонуси за футболистите при победа в решителния двубой.

Ал Кадисия играе домакинските си мачове в град Ал Кубар, който се намира на брега на Персийския залив. Основна част от населението на града работи за една от най-големите петролни компании в света, която е собственост на президента на Херо в Ал Кадисия./БЛИЦ