Втородивизионният Нефтохимик официално представи новия треньор Атанас Атанасов. 46-годишният специалист, известен като Орела, подписа договор за една година с опция за неговото удължаване.
 
„Радвам се, че отново имам възможност да работя с Атанас Атанасов. Той доказа, че може да работи в трудни моменти и постигна добри резултати”, каза техническият директор на „шейховете“ Костадин Джамбазов и отказа да коментира нападките на Радостин Кишиев.
 
„Изключително съм радостен, че отново съм в Бургас, начело на Нефтохимик. При последния ми престой тук трудностите не бяха малко, но мисля, че се справихме. Радвам се, че пак съм тук – този път при коренно различна ситуация. Обадиха ми се в неделя вечерта и приех. Щом съм го направил, значи за мен нещата съвсем не са загубени”, заяви новият треньор на Нафтата.
 
Атанасов отбеляза, че поканата е дошла изненадващо, а самият той от половин година не е посещавал Бургас.
 
„Не съм наблюдавал мачовете на Нефтохимик, но се познавам с някои от футболистите. Набелязал съм и две попълнения, които ще се опитаме да привлечем до края на трансферния прозорец – това са нападател и вратар. Особено в атака – трябва да се подсилят нещата”, отбеляза Атанасов.
 
„Където и да работя, отборът ми трябва да има цел. Целта на Нефтохимик е обявена още в началото на първенството – завръщане в „А“ група и аз смятам, че е напълно постижима. Във футбола трябва да постигаш резултати – иначе си заминаваш”, завърши Орела.