Ивайло Аспарухов е новият директор на детско-юношеската школа на Локомотив (София), научи БЛИЦ. 42-годишният специалист (роден е на 31 март 1971 г.) е юноша на “червено-черния” клуб. Като футболист играе в Беласица, Локомотив (Горна Оряховица),Черноморец (Бургас), “Левски” (Долна Баня), македонските ФК Скопие и Шкупи, словенския Приморие и гръцкия Етникос. Бил е треньор на юношите на Академик (Сф), “Левски” (Долна Баня), на юношите старша възраст на “Левски” (София) и на “Беласица” (Петрич). За кратко време беше начело и на “Ботев” (Пд) по времето на Димитър Христолов.

За последно беше селекционер в БФС за талантите от Северозападна България. Аспарухов обяви пред БЛИЦ своите амбиции за школата на Локомотив. “Това е един велик клуб и аз ще се опитам да върна школата, там където й е мястото. Знаете какви футболисти са произлезли от тук. Ще спомена само две имена: Никола Котков и Начко Михайлов, заяви Аспарухов. – Първата ни задача е да вкараме отново юношите старша възраст в елитната група, откъдето изпаднаха. Ще повишим качеството на работа във всичките възрастови групи, където ще преследваме единствено челно класиране. Амбициран съм да успея и зареден с енергия.”

Станаха ясни и всички треньори, които ще работят в школата в “Надежда”. За съответните възрастови групи те са:
Набор 1995 г. (старша възраст) – треньор Ради Георгиев
Набор 1997 (младша “А”) – Кирил Метков
Набор 1998 (младша “Б”) – Виктор Михайлов
Набор 1999 (деца “А”) – Иван Пасков
Набор 2000 (деца “Б”) – Христо Коилов
Набор 2001 – Владимир Лалов
Набор 2002 – Георги Бонев

Подготвителните групи към клуба ще бъдат водени от двама нови специалисти – Михаил Михайлов и Милен Вутов. По този начин в любимия Локомотив вече ще работят и двамата синове на легендата на клуба Начко Михайлов. Малкият Виктор води талантите от набор 1998 г, а баткото Мишо ще тренира подготвителна група. МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ