Лудогорец, освен че има най-добрия отбор в България, доказващ се перманентно и в Европа, притежава и отлични футболисти, които разгръщат потенциала си в други клубове. Най-пресният пример е от вчера, когато ЦСКА 1948 хвърли голямата бомба за Купата на България, побеждавайки с 4:3 елитния Берое насред Стара Загора.

Най-голям дял за успеха на втородивизионния тим имаха Денислав Александров и вратарят Даниел Наумов. Денис заби два от  головете, а стражът спаси няколко стопроцентови положения и отчая такъв брилянтен майстор на попаденията като Мартин Камбуров.

Двамата са продукт на школата на Лудогорец, която отново ни показа, че там се работи професионално и на високо европейско ниво. Друг кадър на „зелените”, който се представя силно с фланелката на ЦСКА 1948, е Тони Иванов. Младокът също бе на терена в Стара Загора вчера и остава много добри впечатления.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

За силните изяви на втородивизионния тим огромен принос има и треньорът Йордан Юруков, който пристигна именно от Разград.

Всъщност, и други играчи на Лудогорец, се изявяват силно извън Разград. Вижте Доминик Янков, който е титуляр в състава на Ботев (Враца), там е и Венцислав Керчев, а Серкан Юсеин прави същото в тима на Царско село. Светослав Ковачев, който стигна до националния отбор, е в Етър.

Академията на разградчани разполага с отлични не само за родните, но и за световните стандарти условия. Базата служи за пример и предразполага младоците да тренират пълноценно и да развиват качествата си.

И понеже в мъжкия състав няма място за всички, младите биват преотстъпвани. Там обаче те не търкат пейката и не отбиват номера, а играят силно, готови един ден да се завърнат на мястото, откъдето са дошли.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ