Илиан Илиев подаде оставка като треньор на "Левски". Това се случи след издънката на "сините", които днес направиха равенство 0:0 срещу Монтана на стадион "Георги Аспарухов".

“Дойдох тук, защото съм бил футболист и знам каква е обстановката. Бях казал, че ако дойде такъв момент, феновете да ми поискат оставката, ще го направя. След като тези хора са скандирали името ми като футболист, а сега поискаха оставката ми, я подавам. Нека ръководството да преценява какво ще правим от тук нататък. От там нататък какво ще се случи...ще видим”, заяви Илиан Илиев на пресконференцията след мача.

“Не се оплаквам, трябва да свикваме, тъй като в “Левски” винаги има напрежение. Това, което оставих като футболист, сега обстановката е далеч по-различна. Когато побеждаваш е лесно, но когато губиш, е трудно да се работи. Обяснявах на играчите, че това е “Левски” и винаги ще се играе под напрежение. Който не издържа, няма място в съблекалнята на “Левски”. Не съм казал, че не издържам, но казах, че съм длъжен да подам оставка. Бил съм и в по-тежки ситуации и като класиране, и като резултати, където напрежението е било доста по-голямо. Ще трябва да направя това, което поискаха хората, независимо колко бяха”, допълни специалистът.