Шокираща новина долетя от Поморие. Ръководството на футболния клуб от Черноморието, заемащ 15-ото място в класирането на Втора лига, реши да прекрати дейността на скромния тим, научи БЛИЦ от достоверни източници.

Треньорът Малин Орачев и футболистите му научиха неприятната новина преди минути, след като ръководството на клуба събра отбора на спешна среща. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Причината за разпада на Поморие обаче не се крие във финансова криза, а в липсата на футболен стадион. До момента поморийци домакинстваха в Несебър, тъй като на техния стадион няма естества трева, каквато е нужна за професионалния ни футбол. От другия морски тим обаче ще спрат да отдават стадиона си през пролетта, което води и до клубните сътресения в Поморие.

"Неприятно ни изненадаха с лошата новина, но нищо не може да се направи. Аз и съотборниците ми си търсим нови отбори, всеки се спасява както може. Жалко, че така се получава, защото хората в Поморие са много коректни, начело със спортния директор Огнян Ралев", коментира голмайсторът на отбора Тихомир Кънев пред БЛИЦ СПОРТ.

От Поморие отхвърлят евентуална възможност да домакинстват на стадиона на Нефтохимик - "Лазур". Причината е високият наем на съоръжението в Бургас.