Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Ръководството на ЦСКА уволни досегашния административен директор Димитър Димитров-Каубоя. Бившият шеф върши чудесно работа няколко години, но стана неудобен и набързо беше съкратен. Ето какво каза бившият служител в клуба пред БЛИЦ:

-Г-н Димитров, защо ви уволниха от ЦСКА?
-Защото имам мнение и самочувствие. Не мога да стоя на място, на което ми дават акъл какво да правя. Прави го човек, имам предвид Георги Павлов, който трябва да ми вика Бате Митко и да се учи от мен на футбол. Аз имам 19 години стаж и нищо в администрацията и футбола не ми е чуждо. Новият търговски директор започна да ми дава оценки и съвети как да си върша работата. В един момент си дадох сметка, че няма как да остана на това място. От няколко дни съм съкратен, Венци Живков ми съобщи новината. Доколкото знам повече няма да има административен директор в ЦСКА, длъжността се закрива.

-В какво не успяхте да се разберете с Павлов?
-Не е нещо конкретно, което да ви назова. Поредица от неща, които ме накараха да не се съглася с този човек.

-Вярно ли е, че той преговаря за привличането на нови футболисти в ЦСКА?
-Истина е. Това е странен тип с улична репутация. Прочетох, че имал проблеми с полицията, не ме учудва. Ходи на преговори с мениджъри и футболисти по джапанки. Отива в институциите по къси гащи и космати крака. Такъв човек не може да работи за каузата ЦСКА. Аз винаги съм бил с бяла риза и вратовръзка, когато отивам да говоря от името на клуба. Представяте ли си търговският директор на Манчестър Юнайтед да ходи по къси гащи. На ципа на панталоните му висят сувенири, някакви черепи. Това не е сериозно, говорим за ЦСКА.

-Функциите ви препокриваха ли се, за да не може да работите заедно?
-Не, аз отговарях само и единствено за административната дейност в клуба, изваждане на работни визи, лични карти на чужденците. Занимавах се с институциите, когато е нужно, Столична община, СДВР, когато имаме домакински мач и т.н.

-Знае ли ръководството какво върши въпросният Георги Павлов?
-Не съм сигурен, че собствениците са напълно наясно как ходи облечен и какво прави този човек. Той е интригант, не мога да го определя по друг начин. Надявам се назначението му да е временна грешка, която бързо ще бъде поправена.

-Опитахте ли се да говорите с ръководството, да обясните за действията му?
-Не, аз съм един наемник, каквито сме всички в ЦСКА. Не мога да давам оценки и препоръки на ръководството. Те са достатъчно зрели хора, назначили са го на работа и знаят защо са го направили.

-Вие работихте добре със Стойчо Младенов, както и с останалите служители в клуба?
-Естествено, нямах проблеми с никого. Този анонимник си позволява да коментира човек като Стойчо Младенов. Легенда, който е отдал живота си на ЦСКА. Аз много пъти съм казвал, че не е достатъчно да работиш една, две или десет години, за да станеш легенда. Цял живот трябва да си отдаден на тази кауза. Не се срамувам да ви кажа, че съм вършел всичко в клуба, връзвал съм табели с тел, носил съм вода, кашони с екипи, помагал съм на общите работници, за да лицензираме стадиона. Правел съм всичко за доброто на ЦСКА, никога не съм се чувствал като директор. Затова съм горд, че съм бил част от този голям клуб.

-Преди няколко дни дойдоха и новите италианци. Ще помогнат ли на ЦСКА?
-Дано, защото клубът трябва да се вдигне на крака. ЦСКА винаги е показвал, че когато има криза, може да върви напред, това е орисията му. За жалост в последните няколко години кризата не е напускала Борисовата градина. Най-важното нещо е отборът да постига успехи. Тогава детайлите, свързани с дадена личност, остават на заден план. Когато има успехи, всичко остава настрани. Лошото е, че организационните проблеми рефлектират и създават напрежение и върху отбора.

-Какво каза Стойчо Младенов за уволнението ви?
-Той не знаеше, че съм уволнен, те бяха в Турция.

-Ако получите покана да се върнете в ЦСКА?
-Още довечера съм готов да започна работа.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ