Атанас Джамбазки е новият старши треньор на Литекс. 42-годишният специалист до момента водеше елитния "Ботев" (Враца), който пое на 13 септември след оставката на Сашо Ангелов. Сега обаче Джамбазки изненадващо застава начело на шампионите, тъй като Любо Пенев поема националния отбор.

"Всичко се случи много неочаквано. Както знаете Любо Пенев поема националния отбор и аз получих покана, на която нямаше как да устоя. Радвам се, че идвам в Ловеч. Ще дам всичко от себе си, за да оправдая гласуваното доверие. Отговорността е голяма, но това е треньорската професия", заяви Джамбазки на официалното си представяне в Ловеч.

"Срокът на договора ми ще го уточним тази вечер. Това не е най-важното. Всичко зависи от резултатите. Клуб като Литекс те задължава да гониш винаги първите места. Гриша Ганчев е сериозен човек. Предстои доста работа, с която тепърва ще се запознавам", добави новият наставник на "оранжевите".

В треньорската си кариера Джамбазки е водил още Славия, Локомотив (Стара Загора), Спартак (Варна), Спортист (Своге) и Монтана.