Ужасна новина сполетя един от най-големите таланти в ЦСКА. Роденият през 1995 година Здравко Китанов е принуден да спре с футбола. Само на 16 години. В началото на кариерата си още преди да е стигнал върха. Лекари казват “край” на надеждите на Здравко да продължи да играе, пише passport-bg. Кошмар, който разтърсва младото момче. Нападателят има вроден порок на сърцето от години и няма как да продължи да играе. Юли е месец за море, плажове, забавления. Здравко обаче претърпява най-кошмарните си дни. Ужасната новина я чуват и неговите съотборници от набор 95 на ЦСКА. Навеждат глави. Опитват се да скрият мъжките сълзи, които напират в очите им. Здравко Китанов вече няма да е до тях на терена. Не могат да повярват, тъй като той е един от тях, дълги години е носел победите на “червените”.

През април тази година Здравко отбеляза страхотен гол за победата с 2:1 над Спартак (Пловдив) на финала за Купата на БФС. ЦСКА спечели отличието под ръководството на треньора Емил Димитров. Новият Бербатов, така му казват на “Армията”. Здравко е висок, техничен и бележи с лекота. На техниката му мнозина биха завидели, бомбените шутове са му запазена марка. Именно с топовен изстрел Китанов донесе купата през пролетта. Миналата година набор 95 също стана шампион, но при децата, тогава с треньор Ангел Калбуров.

_1__1.JPG

Здравко е на стадиона от 9 години. Започва да се занимава с футбол в родния Петрич. Мечтата му се сбъдва, когато след силна контрола с ЦСКА получава предложение да премине на "Червено знаме". Той облича фланелката на любимия си отбор, а сред “армейците” открива и едни от най-добрите си приятели. Сега и те и той знаят, че ще останат такива до живот. Новите му съотборници споделят, че не са виждали подобен играч, с такъв борбен дух и хъс за победа. До момента, в който докторите му казват, че футболът за него е като "игра на живот и смърт". Реши ли да продължи да се състезава, опасността за живота му е неизбежна.

На въпрос "А сега накъде?", червеното сърце без абсолютно никакви колебания отговаря: “Няма да съм на терена, но не мога да съм далеч от футбола. Ще уча за треньор"./БЛИЦ