Големите Трифон Иванов и Йордан Лечков направиха шоу на днешната пресконференция на Каменица ФЕНкупа.

Шампионът на България в 11-ото издание на аматьорския футболен турнир ще има възможност да посети мач в Бразилия на митичния стадион “Маракана”. Това обявиха официално организаторите на надпреварата, която за поредна година ще събере над 2000 отбора в спор за първото място. Освен десетимата футболисти, които ще спечелят надпреварата, за Рио де Жанейро ще заминат и трима от зрителите, които са присъствали на мачовете в различни краища на България.

Лице на турнира ще е легендарният защитник Трифон Иванов, който изрази изненада от мащаба на мероприятието. „Вчера направих малко проучване и погледнах данните за миналите години. Всяка година участват 2000 отбора, което за мен е фантастично. Има над 1500 мача и 10 000 отбелязани гола. Другото нещо, което ми направи впечатление, са многото награди, които раздава Каменица и другите партньори. Хората се радват на тези неща“, каза Туньо. При излизането си на сцената легендарният защитник получи бурни аплодисменти, а с негова помощ беше показана и купата за бъдещия шампион в турнира.

За първа година приятелите от квартала ще имат възможност да сформират отбор от 10 футболисти. Причината е свързана с новия формат на надпреварата, който предвижда участие в групова фаза на всеки отбор, преминал през квалификациите. Това означава, че всеки класирал се тим ще може да изиграе най-малко три мача.

Първият регионален турнир ще се проведе в един от новите градове – Кюстендил в периода 27-28 април, а финалите ще са на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен на 30 август и 1 септември. Друг нов град, залегнал в календара на Каменица ФЕНкупа, е Разград. Градът на шампионите ще нажежи футболните страсти на 27 и 28 юли.

„Радвам се, че финалът ще се играе в Сливен. Дай Боже, тази награда, която давате – пътуване до Бразилия, бъде атестат и нашите момчета да се класират на световните финали през 2014-та. Навремето ние отидохме в Америка преди Световното и после оставихме добра следа. Това е моят футбол - уличният. Аз съм израснал с него. Емоцията е много важна“, заяви домакинът на финалите Йордан Лечков./БЛИЦ

le4.JPG