Възпитаниците на Детски футболен клуб „Звездичка” демонстрираха истинско родолюбие, което само може да бъде за подражание на останалите. Въпреки твърде ранната си възраст, прегърнати един до друг, с ръка на сърцето и пеене с цяло гърло те дадоха пример какво трябва да се прави докато звучи химна „Мила Родино” на финали между бургаските детски градини за разпределение на местата между първо и шесто място.
 
Паралелно те очароваха и с разпъване собственоръчно на родния трибагреник и голям транспарант на който пишеше: „Чичо Херо и бате Стенли, ние сме с Вас. Обичаме Ви!”. Всичко това накара стотиците по трибуните присъстващи да цъкат одобрително с език и да аплодират действията на малките дарования между три и седем годинки, които бяха облечени с разноцветна спортна екипировка.
 
Победителите от двете предварителни групи, всяка съставена от три тима, се изправиха едни срещу други в спор за шампионската титла. Триумфира учебно заведение „Веселушко” с треньор Нено Ненов. Общо в третия поред турнир на ДФК „Звездичка” с партньорството на община Бургас и БФС участие взеха близо 900 момичета и момчета от 23 детски градини като през последните три седмици имаше и шест квалификационни кръга с цел пресявки на тимовете.
 
„Това което видях ме накара да се чувствам горд, че живея и работя в България. Признавам, че такава организация трудно се вижда при най- малките спортисти. Децата са научени на много неща и им прави чест на хората от школата, че работят усърдно напук на препятствията които предлага обществената работа” заяви зам.- спортния министър Лазар Каменов който награди призьорите наред с областния управител Константин Гребенаров, шефката на общинския отдел „Спорт” Веселина Деведжиева, водещите спонсори Дейвид Кауърд и Мартин Дяков, шефа на Зоналния съвет на футболния съюз Емил Табаков, почетния президент на бургаския клуб Анатоли Нанков, екс национала Петър Жабов и бизнесмена Тома Томов.
 
Състезанието фигурираше в програмата на националната кампания на министерството „Аз обичам спорта”. Освен купи и медали, малките футболисти получиха грамоти, торбичка със сладки и солени лакомства, парче торта, ценна литература от Румен Атанасов – представителя на сдружение „Червени сърца” , ваучери за безплатно 3Д кино и др. Отделно имаше и индивидуални награди. „Горд съм, че съм част от тази детска футболна магия. Така е, когато се работи правилно и със сърце, резултатите са обещаващи” заяви пък почетния председател Анатоли Нанков който загърби личните и служебните си проблеми и пропътува 800 км. от София до Бургас и обратно за да се зареди с позитивна енергия.
 
Малко след тържественото закриване се проведе и ученически турнир между шест училища като тук триумфира без допуснато поражение- „Константин Петканов” с треньор Петър Алексиев- явяващ се и председател на продуктивната „Звездичка” и регионален координатор на програмата „Грасруутс” към УЕФА.
 
Майсторът на преките свободни удари от близкото минало- Тодор Киселичков с охота награди отборите и заслужилите индивидуални призове. Неговият най- голям син е възпитаник на „Звездичка”, а шефът му Николай Филипов направи щедро дарение за бургаските малчугани.