Шумен е на път да последва съдбата на пловдивския Ботев, след като шансовете да обяви фалит растат с всеки изминал ден. Голяма е вероятността предстоящата среща срещу Девня в неделя да е последна за отбора, признаха футболистите. Шумен е лидер във "В" Североизточната футболна група и цели завръщане при професионалистите.

Момчетата обясниха, че въпреки професионалното си отношение, връщането на Шумен в "Б" група е под въпрос.

"Не срещаме никакво разбиране от никого в града", заявиха те. Футболистите дори отправиха апел към шуменски бизнесмени, както и към Община Шумен да направят всичко възможно, за да спасят отбора.

Играчите не са получавали възнаграждения си от 3 месеца, а служителите в клуба чакат от цели 8.

Треньорът на шуменци Валери Венков и капитанът Захари Димитров обясниха, че искат широката общественост да разбере каква е ситуацията в отбора.

„Истината е, че засега момчетата, ще изиграят мача в неделя. Дано това да не е последния им мач като отбор. Отправяме зов за помощ към всички, които имат отношение към футбола в Шумен. Знаем, че навсякъде положението е тежко, но ние имаме претенции за връщане на шуменския футбол сред най-добрите и работим по този въпрос, работим като професионалисти. Ние имаме възможности да се върнем в “Б” група и го доказваме, но ако не получим помощ, това няма да се получи”, заяви старши треньорът./БЛИЦ