Шумен 2010 влезе в единната "Б" група, след като в среща от 30-ия (последен) кръг в първенството на Североизточната "В" група се наложи с 2:0 над Белица от едноименното силистренско село. По този начин "жълто-сините" събраха 63 точки и не позволиха на Две могили (с 62) да ги изпревари в битката за промоция.

Ивайло Атанасов откри резултата за Шумен 2010 в 43-ата минута, като вкара с далечен удар. Пет минути след началото на втората част Ахмед Ахмедов покачи на 2:0, който резултат се запази до края. Близо 500 души подкрепяха шуменския отбор при гостуването му на Белица.

Така след три години Шумен отново ще гледа професионален футбол, ако стадион "Панайот Волов" получи лиценз. Това е нов клуб в града, който беше основан преди 2 години на мястото на кварталния отбор Макак. Предишните шуменски отбори - ФК Шумен и Волов, са в несъстоятелност заради неплатени дългове.

От Североизточната "В" група отпадат съставите на Рапид от шуменския квартал Дивдядово, както и "Ботев" (Нови Пазар), които се отказаха от участие преди началото на пролетния дял. От Източната "Б" група тук слиза Добруджа 1919 (Добрич), а останалите нови членове ще бъдат приемани от регионалните групи по документи.