Елитните формации на Черноморец (Бургас) записаха силни мачове по време на уикенда. И двата отбора играха срещу силния противник на Литекс, като успяха да запишат победа и равенство.

Успехът дойде от домакинския двубой на старшата възраст, който се игра в Поморие. Момчетата на треньора Малин Орачев постигнаха ценна победа с 1:0 и добавиха нови три точки в актива си.

Единственото и победно попадение отбеляза Ахмед Ахмедов в 66-ата минута. Бургазлии дори завършиха срещата с човек по-малко, след като десетина минути преди края червен картон получи Ангел Лазаров. С актив от 21 точки Черноморец заема 9-ото място във временното класиране на Елитната юношеска група до 19 години. Литекс е на 5-ата позиция с 24. Лидерът Черно море има 32, следва ЦСКА с 31 и "Левски" с 26.

В следващия, последен кръг от полусезона, Черноморец гостува в Кюстендил на Велбъжд. Срещата е на 23 ноември (събота) от 14:00 часа.

17-годинишни „акули“ също изнесоха силен мач и измъкнаха точката като гост на Литекс. Срещата завърши при резултат 0:0, но въпреки липсата на голове, момчетата на треньора Николай Кръстев се представиха на ниво и изпуснаха няколко много добри положения. След равенството Черноморец остава на 8-ото място във временното класиране, с актив от 13 точки. Литекс е втори с 20, лидерът Лудогорец има 28.

В следващия кръг на Елитната юношеска група до 17 години "акулите"  посрещат Пирин 2001 (Благоевград). Срещата е на 30 октомври (сряда) от 11:00 часа.