Литекс е на финалната права да продаде новата си звезда Симеон Славчев на Спортинг (Лисабон), пише „Труд“. Националът и Данаил Ганчев - син на клубния собственик Гриша Ганчев, са в португалската столица, където играчът минава медицински тестове. Евентуалният договор ще е за 3 години срещу 2,5 млн. евро с възможни бонуси за 600 хиляди евро.
 
Официална информация по трансфера още няма. Славчев не се появи вчера в лагера на националите в Правец. Изданието се позовава на собствена информация от аерогара София, според която Славчев е заминал за Лисабон в неделя сутринта. “Лъвовете” са втори и ще играят в групите на Шампионската лига. Двама българи са оставили златна следа в Спортинг (Лисабон) – Красимир Балъков и Ивайло Йорданов.
 
Симеон Славчев се появи в мъжкия тим на Литекс при Любослав Пенев и стана титуляр при Христо Стоичков, когато легендите работиха в Ловеч. 20-годишният талант е юноша на Септември, мина и през Славия. При негов трансфер Литекс ще спази традицията да продава скъпо собствен кадър през лятото. Преди година Георги Миланов премина от “оранжевите” в ЦСКА (Москва) за 2,75 млн. евро.