Симеон Славчев се връща в Спортинг (Лисабон). Халфът беше преотстъпен на английския Болтън в последните 6 месеца.

"В момента съм здрав. Няма от какво да се оплача. Изпращам година, в която ме съпътстваха много контузии, но гледам напред. Тренирам здраво. Готов съм, но последната травма се оказа по-тежка от предварителните очаквания. В момента вече съм здрав и готов. Колкото и да се труди човек, трябва да има малко късмет. През последната година не съм изстрадал чак толкова много, но късметът ми убягваше, заяви футболистът в предаването Sport7 по TV7.

- Нещата не се стекоха по начина, по който съм желал. Сбъднах една от мечтите си с преминаването ми в Спортинг. Още на втората седмица на подготовката се контузих и пропуснах заниманията. След това ми беше трудно да наваксам, треньора го забеляза и в момента, в който се чувствах готов, играх контрола за втория отбор. Последва нова травма, която ме извади за месец и половина. После преминах в Болтън. Всичко започна добре, но не успях да взема в повече срещи, благодарение на още една контузия.

Връщам се в Спортинг. Искам и ще дам всичко от себе си да се наложа в тима. Факторите за адаптацията са много. Мислех, че ще ми бъде лесно, но не беше така. Може би травмата оказа своето влияние, която ме отдръпна от треньора и съотборниците ми. Това, че Спортинг има нов треньор - нов наставник, нов късмет. Всичко си зависи от мен. Вчера направих курбан със семейството ми и близките приятели, надявам се сега да имам повече късмет.

"Следя изкъсо "А" група и бившият ми клуб Литекс, както и Славия. Българският футбол не върви на добре. Има един път и той е налагането на млади играчи. Трябва да се разчита на българското. Лошото е, че се прибягва до този ход само в краен случай."