„ Истината е, че още вчера след загубата от Литекс имах разговор с Лечков. Тази сутрин се срещнахме отново. Разделихме се приятелски”, твърди Дуци, както го наричат близките му, в интервю за Gong.bg. Според сръбския специалист не е ставало въпрос той да е напускал или да е подавал оставка. Нито пък е бил уволняван.

„Аз бях виновен. Виновен за това, че вдигнах високо летвата. Къде на майтап, къде на сериозно, аз говорех за високи цели. По друг начин не можех да мотивирам нито отбора, нито хората, нито града”, твърди сърбинът. 

Симонович не съжалява за престоя си в Сливен. Той вижда, че се стига до положение, в което отборът на Сливен преследва според него нереални неща. „Търсим нереални неща и Лечков го знае това. Досега играехме без цели. Но аз дори да съм треньор на Ботев Криводол, пак ще опитам да стана шампион, стига да мога да побеждавам. Защото съм максималист. Не става въпрос за това. Трябва да сме реалисти”, твърди треньорът.

Той е убеден, че ще продължи да работи в България. Според него не е нужно да почне още днес или утре. Ще изчака края на есенния дял на първенството. „ Имам вече разговори с отбор, с хората от този тим. Мисля да работя нещо в София. Аз за себе си лично искам да съм в София”, споделя Дуци. /БЛИЦ