Бившият футболист на Левски Роман Прохазка коментира впечатленията си от новия треньор на Лудогорец Павел Върба.

Двамата работиха заедно във Виктория Пилзен преди чехът да приеме офертата на клуба от Разград.

„Ние в отбора очаквахме подобно нещо да се случи с нашия треньор, защото вече вървяха слухове. За работата му като треньор мога да кажа само големи позитиви. Той е голям специалист с големи успехи. Не съм изненадан, че премина в Лудогорец. Няма какво да се лъжем, това е много добър отбор и силен клуб, който игра в Шампионската лига, а сега е в Лига Европа. Те са сериозен отбор, а Павел Върба е сериозен треньор. Нормално е, че се свързаха с него. Раздялата не беше много приятна, защото футболистите не обичат много треньорските промени. Човекът си тръгна, а ние го приехме като факт. Това е“, каза Роман Прохазка пред "Дарик Радио".

„Той не обича много да говори с играчите за такива неща, но един от помощниците му,  който ще е с него в България, разговаря с мен, но бяха една-две думи. Върба е треньор, който практикува атрактивен футбол. Феновете ще го харесат, защото той обича отборът му да вкарва много голове. Мисля, че за футболистите, които има Лудогорец, е супер треньор“, каза още словакът, който изкара доста сезони в Левски.

„При него играехме в класическата система 4-2-3-1. Действахме с две бързи крила, нападател и един човек зад него. Не е някаква по-специална система, но обича много офанзивния футбол. Предпочита да атакува много. Тренировките са му с топка, а подготовката не е много лека, но е така при всички треньори вече. Няма само тичане“, продължи Прохазка.

„Тук работеше с много местни футболисти и почти без чужденци. Това ще е предизвикателство за него и ще видим как ще се справи. Може в началото да му е малко трудно, но мисля, че ще се справи с това нещо. По-различно е когато играчите е треньорът се разбират по-лесно в комуникацията. Ще следя как ще се справи, а на мача срещу Левски...Ще съм за Левски! Казах го и преди. Останах фен на този клуб и го следя и му пожелавам успех“, завърши Роман Прохазка пред Дарик радио и dsport.bg.