Дунав (Русе) загуби с 2:4 от Литекс снощи и отпадна от турнира за Купата на България. За 1:1 на мача в Ловеч се разписа Юлиан Ненов, който е юноша на ЦСКА, а този сезон е ключов футболист в състава на Веселин Великов. Роденият на 17 ноември 1994 година Ненов играе по дясното крило и е с номер 94. Бил е капитан на своя набор в ЦСКА, а през 2013 година записва един мач и в мъжкия отбор на "червените". После играе в „Б” група с Чавдар (Етрополе), „Ботев” (Враца) и Монтана. Син е на бившия вратар на ЦСКА Румен Ненов, който е пазил още в "Ботев" (Враца), Славия, Локомотив (София) и др.

След мача снощи Юлиян Ненов коментира, че той и съотборниците му са се представили достойно. "Първото полувреме - равностойно, второто си показаха класата и в определени моменти ни надиграха. Страх не е имало, просто знаехме, че мачът ще е труден, искахме да покажем най-доброто от себе си. Мисля, че се представихме достойно", каза Ненов.

„Според мен първото полувреме доста равностоен мач стана. На моменти ни надиграваха. Знаехме, че ще е така. На моменти по-прибрани бяхме. Няма какво да се лъжем – Литекс е отбор от "А" група”, добави 20-годишният талант, който в течение на мача тресна и греда.

Ненов коментира и специфичния начин, по който изрази радостта си след гола - "Копирахме го от ФИФА-та, там има такова радване. Затова го направихме, малко за емоция и шоу."





КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016