Диего Лопес Морена пристигна в България и след като премине медицински изследвания ще подпише договор до края на сезона със Спортист (Своге). 24-годишният играч тежи 70 кг и е с европейски паспорт. Носил е екипа на Пенярол (Монтевидео).

177-сантиметровият Диего е и син на уругвайския национал Фернандо Морена, който има 12 години в представителния тим на родината си, бил е част от Расинг, Ривър Плейт, Пенярол, Райо Валекано, Валенсия, Фламенго, Бока Хуниорс, завършва кариерата си в Пенярол. Бащата на Диего е спечелил доста титли и купи.

"Играх в Пенярол (Монтевидео). Идвам да направя едни силен полусезон в България, а после се надявам на отида в по-голям отбор", каза пред "Гонг" роденият на 30 декември 1985 година полузащитник Диего Морена.

Заедно с него у нас дойдоха и трима парагвайци – още един халф и двама нападатели, които се очаква също да подсилят състава на тима от Своге. Рубен Мартинес е на 23 години, Адриано Касарес - на 21, а Едгард Гонсалес - на 20.

На аерогара "София" освен мениджърът им от българска страна, довел у нас Херман Пиетробон преди 4 години, бе и представител на Спортист, който ги дари веднага с фланелки на отбора. Четиримата футболисти бяха изненадани от снега и студеното време, защото идват от доста по-топла част на света, но Гонсалес си беше сложил шапка на главата. /БЛИЦ