Очертава се битката за президентския пост в БФС да протече с голям брой кандидати. Манол Иванов е петият желаещ а участва в битката. Преди него кандидатурите си обявиха Христо Крушарски, Димитър Бербатов, Георги Градев и Илиян Стоянов-Коловати.

Манол Иванов е роден в София през 1964 г. Той е син на легендата на Левски Александър Манолов и е тренирал в школата на „сините“. Има ръководен опит в българския футбол, тъй като в периода 2020-21 г. е изпълнителен директор на Нефтохимик.

"Реших да се кандидатирам за президент на БФС. Тази идея не е плод на емоция, а дълго обмисляно решение. В близките дни ще внеса документите си в БФС. Имам програма за развитието на българския футбол", заяви Иванов в подкаста „Пичове“.

"Предвид решенията, поведението на ръководните органи във футболния съюз, лицензиране, развитието на детско-юношеския футбол, националния отбор, смятам, че доста добре съм запознат и то детайлно с доста от проблемите. В главата ми постепенно узряваше идеята, че трябва да застане нов човек, който да има изключително нова визия", каза Иванов пред Кирил Лулев.