“Левски” може да смени екипировката си за пореден път в разстояние на няколко години. “Сините” са доста непостоянни в това отношение, но този път изборът си струва, пише “Тема Спорт”. Според информации от “Герена” още от зимата футболистите на Илиан Илиев ще се кипрят в екипи на един от законодателите на спортната мода – концерна “Адидас”.
 
В момента отборът играе с “Пума”, но изглежда има някакви разногласия или пукнатини в договора, след като в официалните магазини доставките не са ритмични, а разнообразието от артикули е оскъдно. Преди това “Левски” игра с “Найк”. Интересното е, че нито сега, нито преди гигантите в спортните облекла отбелязваха сътрудничеството си с българския клуб. В момента “Левски” не фигурира на официалния сайт на “Пума” като един от контрагентите, а подобна беше и ситуацията с “Найк”.
 
Продажбите на сегашната фирма съвсем не са на очакваните нива, а проучване сред запалянковците на “сините” е показало, че те са склонни да отделят средства за купуване на спортни артикули, ако марката е “Адидас”. “Сините” обаче ще трябва да платят сериозно, ако искат да сменят доставчика на екипировка, тъй като немската марка с трите ленти държи едни от най-високите цени на пазара. У нас с тази фирма играят Лудогорец, Литекс и “Ботев” (Пловдив).