Един от лидерите на Левски Роман Прохазка е пред мач номер 100 със синия екип. Словакът, който е част от клуба от 2012 година, се превърна с течение на времето в истински любимец на феновете, като дори в момента е втори капитан на отбора.

27-годишният халф даде обширно интервю за клубната телевизия, в което разкри най-хубавите и най-лошите моменти като играч на Левски. Той не пропусна да разкаже за най-тежкия си момент в "синия" клуб от 2013 година, когато е нежелан на "Герена" и е пратен под наем в Спартак (Търнава).

"Тръгнах си, защото се чувствах нежелан от някои хора и видях, че няма да играя. Затова се върнах под наем в Търнава. Обаче цялата година там я изкарах с идеята, че искам да се върна в Левски и да се докажа. Левски платиха пари за мен, взеха ме с надежда да върша някаква работа добре. Аз съм човек, който е готов да се докаже, ако някой ме иска. Исках да покажа, че ставам за този отбор. Даже докато бях преотстъпен в Търнава, те искаха да остана, но аз им казах: „Извинявайте, ама имам работа, която трябва да свърша в София и в Левски“. Затова се върнах – исках да се докажа“, обясни халфът.

Относно предстоящия двубой с Нефтохимик, който ще е номер 100 за него с екипа на Левски, Прохазка заяви: "Може би емоцията ще е по-различна. Да изиграеш 100 мача за Левски е много хубава бройка. Радвам се, че го постигнеш. Дано да изиграя още няколко мача. Почвам вече четвърта година тук и наистина се чувствам у дома. Много ми е приятно да играя за Левски. Казах го няколко пъти – ако не се чувствах добре тук, щях да си отида доста по-рано. Това е една от причините, заради които съм тук“.

"Първият мач за Левски? Да, много добре го помня. Беше за Лига Европа срещу Сараево, влязох 20 минути преди края. После вкарахме гол и победихме. Тоя мач няма как да го забравя. Това беше първият ми мач за Левски. Помня и първия си гол за „сините“. Вкарах срещу Локомотив София на „Герена“, мисля, че победихме с 1:0.“.

"Емоции с екипа на Левски имаше много. Те бяха и лоши, и хубави. Наистина след всяка победа се чувствам прекрасно. Това са страхотни моменти. Помня един мач срещу Лудогорец за Купата, в който ги бихме в последната минута. Това са мигове, които не се забравят. Имах и много лоши емоции, спомени. Това си е футбол – понякога преживяваш хубави неща, понякога – не.“

"Ясно е какво искам с Левски – искам да спечелим Купата или титлата. Затова съм още тук. Това ми е мечта, която искам да постигна, за да се зарадваме с феновете. Много силно си го пожелавам“, завърши Прохазка.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига