Втородивизионният Спортист (Своге) стартира лятната си подготовка. Наставникът Борислав Кьосев изведе футболистите си за първо занимание на терена на Градския стадион в Своге. Тренировка с тима започнаха трима нови футболисти – Александър Иванов, Александър Бастунов и Кристиян Николов. Проби ще кара и Петър Войнов. Припомняме, че БЛИЦ първи съобщи за сина на Георги Иванов-Гонзо - Александър Иванов, че се разделя със Славия.

„Шоколадите“ ще се подготвят в домашни условия няколко дни, а след това ще заминат на подготвителен лагер, който ще се уточни допълнително. Първата контрола ще се проведе на 18 юни (събота) от 18:00 часа срещу Монтана в Своге.

Новите играчи в Спортист (Своге):

Александър Бастунов (защитник) – 23-годишният футболист през последния сезон бе част от Хебър (Пазарджик). Изигра 30 мача за новия член на Първа лига. Бастунов е бил още в Септември (София), Пирин (Благоевград), Несебър и Пирин (Разлог). Минал е през юношеските национални гарнитури на България.

Александър Иванов (нападател) – 23-годишният централен нападател за последно бе част от Славия. Преди това игра за родния клуб на баща си Георги Иванов - Локомотив (Пловдив), а също така е бил и в Рилски спортист (Самоков). Aлександър е юноша на Левски.

Кристиян Николов (полузащитник) – 19-годишният полузащитник бе част от формацията на Царско село до 19 години. Преди това игра за ЦСКА 1948, като записа и мачове за първия отбор на „червените“. Николов е юноша на Левски.

Проби в Спортист ще изкара Петър Войнов. 18-годишният футболист бе част от Миньор (Перник) през миналия сезон. Юноша е на Левски.