Юношите на ЦСКА до 16 години победиха с класическото 3:0 връстниците си от Ботев (Пловдив) в реванш от полуфиналите за Купата на БФС, игран на терена на ВТУ "Тодор Каблешков" в София. Преди седмица пловдивчани бяха спечелили първата среща на собствен терен с минималното 1:0 и по този начин "червените" заслужиха мястото си на финала с общ резултат 3:1. 

Възпитаниците на треньора Румен Трифонов бяха пълни господари на терена в реванша и още в самото начало Кристиян Грозданов се разписа за 1:0 след хубаво подаване на Илиян Антонов. Малко след това синът на наставника на мъжкия отбор на ЦСКА Любослав Пенев - Николас Пенев, покачи на 2:0. Талантът се оказа най-съобразителен пред противниковата врата при разбъркване в наказателното поле. 

През второто полувреме "червените" продължиха да атакуват и да контролират събитията на терена и напълно заслужено стигнаха до трето попадение, дело на Георги Димитров, който се възползва максимално добре от асистенция на Роберто Щилянов. 

Във финала за Купата на БФС ЦСКА ще се изправи срещу победителя от другата полуфинална среща между Левски и Славия, като "сините" взеха аванс в първия мач с 2:1. Спорът за трофея ще бъде на 17 юни (четвъртък), като все още не е уточнено къде точно ще се състои.