Бившият младежки национал Симеон Мечев се завърна в Берое и ще изкара проби в тима, воден от Петър Хубчев.

Мечев е роден на 16.03.1990 година в Стара Загора. Висок е 170 см и тежи 64 кг. Син е на фолкпевицата Малина, която му е и мениджър. Симеон започва футболната си кариера в частната футболна школа Траяна в родния си град, където треньор по това време е баща му Красимир Мечев. По-късно двамата се местят в Берое, където Красимир Мечев е за кратко директор на детско-юношеската школа. През 2008 година Симеон Мечев заедно с баща си преминава в школата на Славия.

Халфът носи победата на юношите старша възраст на Славия във финалната среща на Републиканското първенство през сезон 2008/2009 над "Левски" с попадението си за крайното 1:0. Преди това футболистът се представя на ниво и в полуфиналните срещи срещу Берое. През лятото на 2009 г. Симеон подписва първия си професионален договор със Славия, когато наставник на "белите" е Велислав Вуцов. Даден е под наем на Монтана, където играе в 3 мача (общо 147 минути) преди да се завърне отново при "белите". През сезон 2010/2011 под ръководството на Емил Велев младокът записва участие в 3 мача в "А" група (общо 44 минути).

Преотстъпен е на Берое в края на декември 2010 година. С Берое получава шанс за изява в 12 срещи през пролетния полусезон като отбелязва и гол при победата с 2:0 като гост на Черноморец (Бургас). Договорът му за наем изтича през лятото и Славия продава правата му на "Ботев" (Враца). През сезон 2011/2012 там изиграва 13 мача в "А" група. През зимата на сезон 2011/2012 преминава проби в ЦСКА, но не подписва договор с клуба.

През лятото на 2012 година след смяната в собствеността на "Ботев" (Враца) и освобождаването на Тони Здравков и замяната му с Джулиано Сондзони, напуска отбора и преминава във Видима-Раковски (Севлиево). В "Б" група записва 10 мача и отбелязва един гол - във вратата на "Нефтохимик" при равенството на "Видима" у дома 1:1.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ