Стефан Апостолов от Симитли влиза в листата на международните футболни съдии от 2017-а година, научи БТА. Младият арбитър, чийто баща Апостол Апостолов-Поли също е сериозно име в реферската гилдия, е един от най-прогресиращите в последните три години.

Стефан Апостолов няма ниски оценки вече 18 месеца, а и фактът, че не се замесва в скандали, е изиграл роля.

В листата на ФИФА Апостолов ще заеме мястото на прекратилия кариерата си Цветан Кръстев от Варна.

Листата на ръководещите български международни съдии остава от 6 човека. Георги Кабаков от Пловдив остава най-високопоставеният пред ФИФА и за 2017-а година, а Никола Попов от София се придвижва на второ място. Именно Кабаков трябва да научи тези дни и на коя от световните квалификации ще бъде назначен. Попов пък ще бъде резервен съдия на въпросния мач.

Останалите ръководещи за новата календарна година са: Ивайло Стоянов (Петрич), Станислав Тодоров (Шумен), Николай Йорданов (София) и вече Стефан Апостолов (Симитли).

Две нови имена ще има и при асистентите от българската квота. Това ще бъдат Петър Джугански и Дениз Соколов. Синът на бившия шеф на Съдийската комисия Никола Джугански, както и Соколов ще заемат местата на Георги Славов (Плевен) и Иван Вълчев (София), които навършват пределната възраст.

Помощник-съдиите от България в листата на ФИФА остават също 10.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програмата на Първа професионална лига