Синът на Христо Порточанов е решил да влиза в политиката, разбра БЛИЦ. Наследникът на създателя на явлението Нефтохимик - Божин, е включен в листата на "Обединена СоциалДемокрация" за кандидатите за общински съветници в Бургас.

Любопитното е, че я оглавява бившият голмайстор на Нефтохимик Милен Георгиев (на най-долната снимка), който до миналия сезон рита за "шейховете" и беше с основна заслуга за класирането на тима в "Б" група. Опитният нападател и сега продължава да се подвизава по терените в бургаско, защитавайки екипа на скромния Ахелой.

В листата на кандидатите за общински съветници личи и името на сегашния треньор на Нефтохимик Димитър Стойчев.
11_4.jpg
БЛИЦ разбра още, че най-сериозната идея на кандидатите за съветници на политическата сила са изграждането на нов футболен стадион в Бургас, който да отговаря на стандартите на УЕФА.

Божин е син на Христо Порточанов от първата му съпруга Руска. Наследникът на Портос преди време беше координативен директор в Нефтохимик, а сега е решил да се пробва и в политиката. Преди около година Порточанов-младши се сдоби със сестра, след като баща му беше дарен от момиченце от втората си съпруга - Емилия, която е с 30 години по-млада от Ичо.

porto4anov.jpg

milen_georgiev.jpg