Синът на легендарния треньор на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън - Дарън, е одобрил българина Владислав Мирчев. 23-годишният нападател на Спартак (Варна) изкара успешни 4-дневни проби в Престън.

Бившият играч на БАТЕ Борисов и вече несъществуващия италиански Анкона взе участие в контрола на втория тим на англичаните, като успя да реализира и гол. Това се случи при победата на Престън с 2:1 над Олдъм.

Мирчев се е похвалил пред съотборниците си в Спартак, че е одобрен от Дарън Фъргюсън и ще има развитие около бъдещето му в близките дни.

Любопитно е, че за трансфера на българския нападател преговоря известният французин Албер Гюнтер, който представлява световни имена като Емануел Адебайор и Майкъл Есиен.

Завърналият се от Англия Владо Мирчев вчера дебютира за Спартак 1918 в мача от 14-ия кръг на Североизточната "В" група срещу Макак (Шумен), спечелен от "соколите" с 1:0.

Нападателят влезе в началото на второто полувреме, след като се прибра във Варна предната вечер, изработи дузпа, но нямаше шанс да вкара. /БЛИЦ