Българският национален отбор до 18 години (родени след 1 януари 1995 г.) ще бъде домакин на връстниците си от Македония в контролен мач, който ще се играе в Благоевград на 9 май. Предстои да бъде уточнен само началният час на срещата, като той ще бъде в 15:00 или 16:00. Има вариант двубоят да бъде преместен и за по-ранен час, като това зависи и от атмосферните условия.
Любопитно ново име има сред избраниците на селекционера Александър Димитров. Това е Николай Йотов – син на бившето крило на “Левски” Велко Йотов.

Бившият футболист на испанския Еспаньол и аржентинския Нюелс олд бойс беше и част от националния отбор на световното първенство през 1994 г. Велко завърши кариерата си в САЩ. Той остана да живее в Атланта, а синът му играе в университетската лига. Ники, подобно на баща си, има подчертан вкус към атаката и играе като нападател. Интересно е, че и дъщерята на Велко Йотов – Стефани, е националка в женския ни тим.

И в селекцията на националите, родени след 1 януари 1997 година има представител на академията на Велко Йотов. Това е живеещият от 8 години в САЩ Пламен Мангаров.