Деца в неравностойно положение се срещнаха днес с идолите си – играчите от националния отбор, за да получат открит урок по футбол. Въпреки загубата от Кипър с 1:4 за децата това бе един от най-щастливите мигове в живота им. Събитието бе организирано от основния спонсор на представителния ни тим “Глобул” и се състоя в баскетболната зала на Националния стадион “Васил Левски”.

Цял автобус с дечица от дом "Св. Николай Мирликийски" от Благоевград чакаха с нетърпение да видят Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров и Димитър Иванков. След влизането в залата част от децата през сълзи попитаха “Бате, къде е Бербатов”, но капитанът не успя да присъства, тъй като всеки момент чака да стане татко за първи път.

Все пак пред децата се появиха Мартин Петров, Благой Георгиев, Николай Михайлов, Валери Божинов и Валери Домовчийски, както и треньорът Станимир Стоилов.

"Една прекрасна инициатива. Дано да успеем да запалим децата отново по спорта, тъй като през последните петнадесет години нищо не се направи и от това страда цялата нация", коментира Станимир Стоилов.

„Единственият начин децата да се приобщят към спорта е те да се докоснат до своите идоли. Би трябвало да има повече такива прояви. Радвам се, че националният отбор има възможност да участва в нещо подобно. Спортът в България е на лошо ниво и единственият начин това да се промени е децата да се приобщят от малки към него”, добави още националният селекционер.

След събитието футболистите зарадваха децата с автографи, а спонсорът раздаде награди./БЛИЦ