Отговорникът за националните отбори Наско Сираков заяви, че ще бъде доволен на програма, която ще класира тима на европейското първенство през 2012 година. Наско и селекционерът Станимир Стоилов заминаха за Цюрих, където на 15 март (понеделник) ще бъде изготвена програмата за група “G”, в която са Англия, Уелс, Швейцария, България и Черна гора.

“Нямам по-специални очаквания. Ще съм доволен на каквато и да е програма, която ще ни класира на Европейското. Всичко друго ще е провал. Предпочитам да са домакински първите мачове, независимо срещу кого, дори и срещу Англия да е. Ако не се разберем, ще разчитаме на служебен жребий и това е, не е толкова страшно. Обнадежден ще бъда, ако не губим мачовете. След загубата от Полша казах и сега го потвърждавам, че имаме сериозни проблеми в центъра на защитата и ще търсим начини да се оправят нещата”, каза Сираков.

“Толкова затрупваме Бербатов, Стилиян и Мартин с негативизъм и наистина ги поздравявам за това поведение и търпение. В България не умеем да ценим успелите и доказалите се хора”, допълни още директорът.

“Имаме някакви идеи, които ще се опитаме да отстоим. От там нататък има варианти да предпочетем служебен жребии и какъвто ни е късметът. Доста варианти има за първи мач, но е важно да започнем с победа. Всеки три точки са жизнено важни в тази група. Трудно можем в група от 5 отбора всички да бъдат доволни и очаквам, че трудно ще стигнем до споразумение”, каза Станимир Стоилов./БЛИЦ