Наско Сираков отдели внимание на феновете на "Левски" и отговори на множество от зададените му въпроси в социалната мрежа "Фейсбук". БЛИЦ ви представя възможност да прочетете какво сподели легендата с привържениците на "сините". Сираков отново критикува управлението на Тодор Батков, когото нарича "Ей Богу".

- Г-н Сираков, защо големият талант на българския футбол, Радостта на народа - Божидар Искренов не можа да развие своя потенциал, а не толкова талантливият Стоичков стана звезда?
- Много е трудно да се даде категоричен отговор, но Христо имаше нещо, което рядко се среща в такава степен, а именно ГЛАД за успехи и постижения, и му се отдаде изцяло.

- Защо уволниха Ели Ваташка (б.а. - координатор с феновете) от "Левски", какво по-точно се случи? И тя трябва да се върне в клуба, доказан професионалист е...
- Ели беше уволнена, защото поиска след "Казанската афера" някой да поеме отговорност. А за нейния капацитет и професионализъм няма смисъл да се говори. Тя и Галя (б.а. - Галина Костова - административен директор) направиха така, че да се говори за "Левски" с респект за администрацията.

- Как трябва да се реорганизира ДЮШ на "Левски", за да започне да работи?
- Ха-ха-ха, това е запазена марка. На този въпрос трябва да отговорят Гонзо и Еййй Богуу.

- Как си обяснявате търпението към Гонзо от страна на Батков? Кой друг ръководител се е радвал на такова? Вас Ви отстраниха след един неуспешен сезон, Боримиров след титла (въпреки лошата игра, поне имаше резултати), а пък Гонзо го държат вече трета година без никакви реални успехи (изключвам мачовете в Лига Европа миналата година)? Наистина ли е кредитор на Батков, това ли е причината, какво е вашето мнение и какво трябва да се случи, за да бъде махнат от "Левски"?
- Не, за кредитор мисля, че е несериозно, но Ей БОГУУ има нужда от бушонче.

- Кога ще се намесите в ръководството на "Левски" и ще оправи нещата, защото с Батков затъваме все повече и повече?
- Първо - когато се махне Батков, и второ - когато ме поканят.

- Имаше ли място Исмаил Иса в "Левски" и защо беше изгонен (продаден) в посредствен турски отбор?
- Със сигурност беше по-добре да остане, а не да се взема тази машина за голове Арс.

- Какво кара един голям и обичан от публиката на "Левски" футболист като Гонзо да се превърне в слаб и недолюбван ръководител?
- Всеки трябва да знае и да усеща своите възможност и знания и да знае кога да спре. Приказки от рода "ние правим каквото трябва, а да става каквото ще" за "Левски" не важат. Защото това е половин България. И откъде знаеш, че това, което правиш, е правилно.

- Как и какво виждате в едно ръководство, съставено от (пример) - Наско Сираков - президент, тандем Мъри и Костов - мениджър и треньор?
- Аз, когато ставам шеф, назначавам треньори и ги сменям. И си нося отговорността за това. Ако се върна някого, ще му мисля тогава.

- Ако спонсорството (а по-късно - придобиването на част от акциите на ПФК "Левски" АД) от страна ВТБ стане факт, Вие как виждате връщането си в родния клуб? Още повече, че спряганият за представител на въпросната руска банка Иво Тонев вече е част от ръководството.
- Засега Иво е шеф и аз му пожелавам от сърце успех. Той ми е голям приятел, но ще работи в много по-различни условия от познатите му досега.

- Как приемате твърдението на Батков, че сте били освободени с Мъри Стоилов, защото "отборът беше попълнен с шест класни футболисти, които бяха платени с пари, а не с блъфове на карти. Похарчиха се 3 милиона и 300 хиляди евро. Тогава ги освободих, защото не можех да стоя безучастен"?
- Поредната лъжа на Тодор. Няма такива плащания. Моята дума срещу неговата. Просто не понасяше, че публиката скандираше "Мъри и Наско", а не "Батков". Тщеславието му го провали тотално като собственик, както и комплексът му за малоценност.

- Какво е чувството да играете пред пълен стадион с левскари? И коя песен най-често обичате да чувате на стадиона?
- Незабравимо е.

- Докога "Левски" няма да има поне един скаут след Саид Ибраимов, камо ли скаутска мрежа като всеки сериозен клуб?
- Докогато има ръководители, за които това не е приоритет.

- Къде сбъркахте при предишните си престои на "Герена" като ръководител?
- Имам грешки, то е ясно. Няма да ми стигне страницата сигурно да ги опиша. Но няма да ми стигне и за правилните решения и успехите ми като шеф.

- Кой и защо освободи холандеца, който беше шеф на ДЮШ (б.а. - Ян Деркс) и поради какви причини избягаха някои юноши, които сега са едни от водещите футболисти?
- Аз, разбира се, го махнах. Даже го забавих с шест месеца. Този човек го назначихме с идеята да учи треньорите ни, но нищо не се случи и го махнах. Това е.

- В какви отношения сте с Томас Лафчис?
- Много добри.