Легендата на "Левски" Наско Сираков гостува в развлекателното шоу на БНТ "Срещу новините", където говори предимно за зачестилите си напоследък изяви в социалната мрежа "Фейсбук", за любимия си клуб, за националния отбор и по други теми. В края на интервюто героят от САЩ`94 каза, че би отишъл в Разград на лов, но никога не би работил за Лудогорец.

- На страницата ти във "Фейсбук" пише, че си треньор. Да не би да помагаш на Илиана Раева?
- В интерес на истината, откакто спрях да се занимавам активно с футбол преди 3 години и половина, обърнах по-сериозно внимание на гиманстиката и виждате резултатите. А също така и спрях алкохола след Нова година.

- След няколко дни се подновява футболното първенство. Кога ще пишеш повече във "Фейсбук" - след победа или след загуба на "Левски"?
- Пиша и казвам това, което чувствам. Мисля, че през годините съм си извоювал правото да го правя. Разбира се, в България много хора се засягат. Но аз няма да спра да коментирам. Не го правя, за да обиждам някого. В България истината не се приема.

- С колко играчи на "Левски" си приятел във "Фейсбук"?
- Имам доста приятели.

- Приятели ли сте с Батков?
- Съмнявам се, че Батков има "Фейсбук".

- Какво би написал на стената на Румен Ненов?
- На Румен Ненов? Защо? Първо той ми е приятел, второ - бивш противник, когото уважавам. Това, което е било на терена е едно, сега животът продължава. Мога само да го поздравя и ще ми е приятно да разговарям с него.

- По-скоро на Батков или на ЦСКА би станал приятел във "Фейсбук"?
- Нещата между мен и Тодор се преекспонират. Това, че в интерес на истината, както казах преди време, той успя от един европейски отбор за 3 години и половина да го превърне в селски отбор. Но за това се иска изключителен талант. Смятам, че поведението, представянето на "Левски" последните години не отговаря на името и традициите на клуба.

- С Батков само по медиите ли си говорите?
- Допреди 6 месеца си говорехме и по телефона, но сега сигурно ми е обиден. Не знам.

- Дали му липсваш в момента? Ти докато беше директор той много често пресичаше терена и махаше на публиката...
- Той не пресичаше терена. Правеше повече почетни обиколки, отколкото футболистите. От тази гледна точка би трябвало да му липсвам, защото за такива успехи само може да си мечтае.

- Кой е любимият ти герой от "Мъпет Шоу" - Мис Пиги, Кермит или Гонзо?
- Не, не. Отново отиваме в една тема, за която при всички положения пак ще има обидени. Така че бих казал, че не гледам това шоу.

- "Левски" ли страда повече без Сираков или Сираков без "Левски"?
- Трудно може да се каже. Почти всичко, което съм постигнал във футбола го дължа на "Левски". "Левски" е второто най-важно нещо в живота ми след семейството ми. Мисля, че съм дал изключително много на този клуб.

- Какво е "Левски" за теб - хубав, мил спомен, или светло бъдеще?
- С "Левски" са свързани най-великолепните мигове в спортната ми кариера. Те са незабравими. Бъдещето ми засега е единствено за хубави дни на любимия отбор. Стискам им палци, пожелавам им от все сърце успех

- Кой кара влака в момента в "Левски"?
- Не знам, те там... Всяка седмица излизат нови анонси, машинистите се въртят и се сменят постоянно. Стискам палци и се моля да е Иво Тонев. Дай Боже да е той.

- Любо Пенев търси ли те за съвети за националния отбор?
- Не, не съм се чувал с Любо. Той е изключителен професионалист. Пожелавам му успех, стискам му палци. Когато реши да ме потърси за съвети, винаги бих му помогнал.

- Кой от двамата е по-добър нападател на тенис?
- Ние играхме през различни периоди. Последните 10 години аз не играя, а той напредна изключително много.

- Когато играехте футбол с Любо, интересувахте ли се Гватемала на кое място е в ранглистата?
- Не ни интересуваха, защото ние побеждавахме световни шампиони.

- За художествената гимнастика или за футбола ще е по-успешна 2012 година?
- Иска ми се да кажа за футбола, но ще излъжа. Гимнастиката може да донесе огромна радост на целия български народ. Всички разчитат на това, така че стискам палци.

- А Наско Сираков къде ще бъде в края на годината?
- На лов. При всички положения от октомври до декември - петък, събота и неделя, ловувам.

- В Разград би ли отишъл? На лов или като част от Лудогорец?
- Ходил съм на лов там. Надявам се да ме поканят следващата година. Но не бих работил в Лудогорец.