Наско Сираков нападна остро цялото ръководство на “Левски” начело със собственика Тодор Батков и главния мениджър Георги Иванов. Легендарният нападател не издържа на положението в клуба и чрез социалната мрежа “Фейсбук” отговори на стотиците въпроси на феновете. Наско използва профила във “Фейсбук” на съпругата си Илиана Раева. Сред призивите, които могат да бъдат открити в социалната мрежа, са “Наско Сираков - президент на “Левски”, “Да върнем Наско Сираков и Станимир Стоилов в “Левски”, “Наско Сираков - в “Левски”.

Най-важната група “Нека говори с феновете на “Левски”: Наско Сираков” обаче беше създадена от Илиана Раева и в нея футболистът отговори на всички въпроси на привържениците и нападна настоящите шефове на клуба. Разговорът между привърженици и Сираков продължи до късно в полунощ, след което бившият футболист обяви, че всяка седмица ще отделя време, за да отговаря на въпросите на ултрасите.

“Изходът не е във форумите, всички на стадиона – там да се изразява мнението за състоянието на отбора. Не да ходят по 1000 души. Проблемът е, че изчезна левскарският дух и тези правят каквото си искат. Всички на стадиона, това е моят призив”, пише Наско Сираков.

На въпрос, свързан с трансферната политика на “Левски”, която е подчинена на оцеляването, легендарният нападател отговаря: “Това е въпрос към “Ей Богуу” (б.р. – има предвид Тодор Батков). Това за новия “Левски” през пролетта и есента го слушам всяка зима и всяко лято. Затова им казах, че са бездарници и трябва да си ходят. На мен ми омръзна да ме лъжат. АЗ ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ ЩЕ СЕ ВЪРНА В “ЛЕВСКИ”...РАНО ИЛИ КЪСНО. Всичко е възможно, но с този собственик – НЕ. Ако от мен зависи управлението на Левски, знам ,че ще направя най-доброто, което е нужно на Левски. А наглецът Гонзо ме обвини, че вредя на отбора в последните три години.”

На въпрос “Какъв в лекът, за да стане “Левски” отново водещ в България?, Сираков отговаря: “Да не се приказва, а да се работи правилно. Наслушах се три години на тъпотии, че работим от сутрин до вечер! Може да се работи по три часа на ден, но да знаеш какво правиш.

“В сегашния отбор има много добри футболисти, но всички деградират в играта си постоянно. Няма нито един играч на “Левски”, за когото да кажеш, че е по-добър от преди 6 месеца. Това говори за трагичен тренировъчен процес. Приказките, че сме свършили много работа са само за балъци. С тези лоши футболисти според Гонзо аз щях да направя отбора шампион със затворени очи”, допълва още Наско.

“В интервютата, които давам, никога не съм имал за цел да обиждам и да давам крайни оценки. Тези хора дали се замислиха, че наистина превърнаха “Левски” в селски клуб. Вероятно приеха думите ми отпреди няколко дни за дребно заяждане, но спомнете си как изглеждаше отборът по мое време – на “Герена” се събираха хора всеки ден, след тренировки говореха с треньорите, с футболистите. Доколкото си спомням нямаше забранени медии. Сега какво е това, на нищо не прилича. Който има различно мнение, няма достъп до стадиона. Тренировките са закрити, все едно утре играем с Барселона. То бива правила, но все пак не сме Англия, Германия или Испания”, негодува още Наско Сираков.

“Не смятах да отговарям на провалени ръководители. Те са бити карти и те го знаят много добре. Дали ще е сега или след шест месеца времето им ще изтече”, завърши бившият голмайстор на “сините”./БЛИЦ