"С удоволствие ще идвам да гледам мачове на Оборище, защото имате добър отбор с амбиции за развитие", заяви Наско Сираков при вчерашното си гостуване в Панагюрище. Легендата се срещна с панагюрски любители на футбола в зала “Асарел” на хотел “Каменград”. Поводът бе излизането на биографичния роман “Единакът“, посветен на него и семейството му.

В продължение на повече от час Сираков разкри интересни детайли от живота си, свързани с кариерата му в “Левски” и националния отбор. Особено интересни бяха споделените преживявания от детството му и отношенията с баща му – Петко Сираков, който е първият световен шампион на България. "Беше изключително деспотичен характер, но ме научи на труд и дисциплина, а при мен успехите са 95% труд и 5 % талант", заяви бившият футболист, цитиран от pia-news. Той сподели и интересни моменти от над 30-годишната любов със златното момиче на художествената ни гимнастика - Илиана Раева.

По повод книгата Наско заяви, че тя е замислена като подарък именно от Илиана за 50-ия му рожден ден, но в продължение на времето романът, написан от Павел Колев, постоянно се е разширявал и допълвал. "Основната идея на мен и семейството ми беше да не се появява някаква идеализирана версия, а книгата да бъде съвсем човешка и истинска, въпреки, че в нея има моменти, които малко хора биха споделили публично", разказа Наско. Той съобщи на почитателите си, че вече е готов и вторият том на “Единакът”, а първото издание се допечатва поради огромния интерес. Сред присъстващите на срещата снощи бяха председателят на надзорния съвет на “Асарел-Медет” АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков, президентът на ФК Оборище Илия Анчев, кандидатите за народни представители Христо Калоянов и Пепа Филина и още над 50 любители на футбола от Панагюрище. В края на срещата всеки от тях да си купи книгата, да получи автограф и да си поговори със Сираков.

Илиана Раева: Разбрах за гадже на Наско Сираков, за което не ми беше казвал