Директорът на националните отбори Наско Сираков е оптимист за предстоящото домакинство на Ейре. На 6 юни от 20:30 часа селекцията на Станимир Стоилов приема тази на Джовани Трапатони в решителен мач от Група 8 на световните квалификации. Днес Сираков гостува в Дискусионен клуб "Дерби" с водещ Георги Симеонов.

"Очаквам да спечелим в събота. Друго не ми минава през главата. Знаем, че няма да е лек мач, но не трябва да се плашим от съперника. Не излизаме срещу Франция, Германия или Италия, а играем с Ейре. Те трябва да се страхуват от нас. Българският национален отбор има по-добри футболисти", сподели Сираков.

Той добави, че в "А" тима ще продължат да попадат опитни играчи и на този етап не предстои подмладяване.

"Разберете, че насила подмладяване на този отбор няма да се прави. И то, за да угодим на някого ли? Вижте, че младежките ни национали падат от Казахстан. А нали знаете, че е нормално, ако правим подмладяване, да викаме играчи от този тим. За България ще играят само тези, които показват добра форма, независимо на колко години са. Дори и на 40 да са, но да се представят добре, ние пак ще ги викаме. Какво като са стари? Да ги хвърлим на боклука ли", продължи Сираков.

"Аз дори предпочитам да се викат само легионери, това е мнението ми. Факт е, че първенството в "А" група е интересно през този сезон, но това не значи, че е станало по-силно. Мнението ми е, че нивото не се е вдигнало. Просто по-силните отбори станаха по-слаби", каза още директорът на националните отбори.

Сираков е на мнение, че загубата на Манчестър Юнайтед от Барселона на финала в Рим няма да повлияе на Димитър Бербатов и той ще даде най-доброто от себе си срещу Ейре.

"Нормално е Бербатов да е разочарован от загубата на финала в Шампионската лига, но не вярвам да му се отрази. Не смятам обаче, че това ще повлияе на националния тим. Очаквам Митко да е от най-добрите ни играчи и да помогне за победата над Ейре. Той е отличен футболист, играе в един от най-силните отбори в света. Може да му се открие трети шанс да играе на финал в Шампионската лига. Пожелавам му тогава вече да излезе победител", каза още Наско Сираков. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ